Στην γιάφκα Τσουτσουβή: Μέσα εκεί ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Μποσινάκης μισή ώρα πρίν φτάσουν οι υπόλοιπες δυνάμεις έκαιγε χαρτιά ντοκουμέντα με τους αρχηγούς της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Ελλάδα.

Ο αντιστράτηγος ε.α., πρώην υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μανώλης Μποσινάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σοβαρή κατηγορία που τον εμπλέκει σε υπόθεση μαστροπείας με γυναίκες από την πρώην Σοβιετική Ένωση οι οποίες κατέληγαν σε «εγχώρια κολαστήρια», όπως οι ίδιες κατήγγειλαν στις δικαστικές αρχές. 

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο η Αστυνομία ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση εισέβαλε σε 13 οίκους ανοχής και συνέλαβε 33 άτομα, με βασικούς πρωταγωνιστές εκτός από τις ιεροδούλους, τη Βαΐα Ζήση και τον φίλο της, τραγουδιστή Τάσο Μπουγά.

Και οι δύο μετά την απολογία τους είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, ενώ λίγο αργότερα αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους. Από τα στοιχεία όμως που προέκυψαν στο στάδιο της ανάκρισης, ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός σχημάτισε δικογραφία και τη διαβίβασε στον εισαγγελέα για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης εις βάρος του πρώην ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας.

Η κατηγορία που βαρύνει τον κ. Μ. Μποσινάκη είναι «παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Πάντως, τόσο η Ζήση, η οποία φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, όσο και ο Μ. Μποσινάκης κατά της διάρκεια της εξέτασης στον ανακριτή είχαν αρνηθεί ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους. 

Άποψη που δεν έπεισε τον ανακριτή ο οποίος ζήτησε την άσκηση δίωξης εναντίον του, και τις επόμενες μέρες θα τον καλέσει με την ιδιότητα πλέον του κατηγορουμένου να απολογηθεί για τις πράξεις που του αποδίδονται.

ΤΑ ΝΕΑ
19/04/2000

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!