Σχόλιο Διαγγελέας: Δεν υπάρχει καμία διαμαρτυρία για τους Αμερικανούς από τους Έλληνες... 

***

Οι Αμερικανοί άρχισαν αεροπορικές μεταφορές στην Ελλάδα, προκαλώντας μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες στον πληθυσμό (ρωσικά media)


Οκτώβριος 23, 2023. Ελλάδα.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ άρχισε να χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση της Ελευσίνας στην Ελλάδα ως μέρος των επιχειρήσεων της στη Μέση Ανατολή.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του υπερπληθυσμού της αμερικανικής βάσης στην Κρήτη.

Τα πρώτα αμερικανικά αεροσκάφη έχουν ήδη φτάσει στο έδαφος της 112ης πτέρυγας αερομεταφοράς.

Σύμφωνα με πηγές, είναι πιθανό στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν και άλλες ελληνικές αεροπορικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Καρπάθου, για τις ανάγκες των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε εκτεταμένες αντιδράσεις😃😃😃 στο κοινό.

Ο ελληνικός πληθυσμός εξέφρασε την ανησυχία και τη διαμαρτυρία του για αυτή την απόφαση.

Το κύριο αίτημα των διαδηλωτών είναι να τερματιστεί η στρατιωτική και πολιτική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.


Επιπλέον, έγινε έκκληση για επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας Ψαρά, η οποία στάλθηκε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πολλοί κάτοικοι της Ελευσίνας θεωρούν απαράδεκτη τη χρήση της τοπικής αεροπορικής βάσης από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.

Οι διαδηλωτές επιμένουν στον τερματισμό κάθε είδους συνεργασίας με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας, γράφoυν τα ρωσικά δημοσιεύματα.

The Hellenic Information Team

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!