Tην παραίτηση του Αντόνιο Γκουτέρες, απαίτησε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν!!!

Αυτό συνέβη μετά τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ότι «οι επιθέσεις κατά της Χαμάς δεν γίνονται σε περιοχή που δεν έχει αμάχους».

Πρόκειται για άγρια αντιπαράθεση μεταξύ ΟΗΕ και Ισραήλ με ό,τι αυτό συνεπάγεται!!!

Αρχικά, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας βαθιά ανησυχία για τις “ξεκάθαρες παραβιάσεις” του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα, επιμένοντας για μια “άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός” κατά την 18η ημέρα της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Χαμάς.

Στην συνέχεια είπε:

«Ο παλαιστινιακός λαός έχει υποστεί 56 χρόνια ασφυκτικής κατοχής. Έχουν δει τη γη τους να καταβροχθίζεται και να μαστίζεται από τη βία, την οικονομία τους να καταπνίγεται, τους ανθρώπους τους να εκτοπίζονται και τα σπίτια τους να γκρεμίζονται. Οι ελπίδες τους για μια πολιτική λύση στα δεινά τους έχουν εξαφανισθεί».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, κατήγγειλε τον επικεφαλής του ΟΗΕ Γκουτέρες!

Δείτε το βίντεο:



Ακολούθησε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, ο οποίος μετά τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ζήτησε την παραίτησή του!!!

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή λόγος να μιλάμε με εκείνους που δείχνουν κατανόηση για τις πιο τρομερές πράξεις που διαπράχθηκαν εναντίον των πολιτών του Ισραήλ – πόσο μάλλον από μια κηρυγμένη τρομοκρατική οργάνωση. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, που δείχνει κατανόηση για την εκστρατεία μαζικών δολοφονιών παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του. Τον καλώ να παραιτηθεί άμεσα», τόνισε χαρακτηριστικά!

https://www.el.gr/

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!