Συγκρίνεται τις φωτογραφίες... Είναι ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.... 


Δοσίλογοι και πράκτορες των Άγγλων παρακολουθούσαν τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ Διγενή στην Ελλάδα και κατέγραφαν τις κινήσεις του.

Στο παρακάτω απόρρητο έγγραφο εμπεριέχεται το όνομα του “πληροφοριοδότη” Λουκή Ακρίτα, ο μπαμπάς της γνωστής σε όλους μας άγαμης θυγατέρας.

Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 1959, νομίζω ότι είναι γνωστή στους περισσότερους η στάση του στην κυβέρνηση Παπανδρέου το 1964.

Ο Λουκής Ακρίτας (1909 - 7 Φεβρουαρίου 1965) ήταν ένας ΕΒΡΑΙΟΣ, Ελληνοκύπριος λογοτέχνης δημοσιογράφος και πολιτικός.

Γυναίκα του υπήρξε η Σύλβα Ακρίτα κόρη του Κωνσταντίνου Γιαβάσογλου, Υπουργού Πρόνοιας και Γερουσιαστή με τον ΕΒΡΑΙΟ Ελευθέριο Βενιζέλο. 

Η ΕΒΡΑΙΑ Σύλβα Ακρίτα υπήρξε η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, μέλος του Συμβουλίου Ευρώπης και Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Μαζί αποκτήσανε μια κόρη, την δημοσιογράφο, Συνταξιούχο από την παιδική της ηλικία, με σύνταξη βουλευτή, Έλενα Ακρίτα. Παράλληλα είχε κάνει και τρεις γάμους... Η Σύνταξη όμως δεν κόπηκε... 


Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!