Η Ρωσία δεν δέχεται την αλλαγή του ονόματος ‘Μακεδονία’ ....Οι ομόδοξοι...το ξανθό γένος;


@Σχόλιον: Ωραίο παραμύθι όπως όταν οι Αμερικανοί έριξαν το Σάχη, και βοήθησαν τους Τούρκους για άλλη μιά Γενοκτονία στην Κύπρο, οι αγαπημένοι Ρώσσοι είχαν πάρει τα ανταλλάγματα και έβγαλαν το σκασμό, τυχαίο; Για το Ιράν η συμφωνία ήταν οι Ρώσοι να εισβάλουν στο Αφγανιστάν, να το σώσουν βάζοντάς το στον Κομμουνιστικό Παράδεισο!....

@Σοβιετικός πόλεμος στο Αφγανιστάν, γνωστός επίσης ως Σοβιετικο-αφγανικός πόλεμος, ονομάζεται η εννιάχρονη σύγκρουση (27 Δεκεμβρίου 1979 - 15 Φεβρουαρίου 1989) που διεξήχθη μεταξύ των σοβιετικών δυνάμεων που υποστηρίζονταν από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα Μαρξιστών του Λαού του Αφγανιστάν και της ομάδας αντίστασης των Μουτζαχεντίν. Η ομάδα των Μουτζαχεντίν από την πλευρά της υποστηριζόταν από πλήθος δυνάμεων μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και άλλα μουσουλμανικά έθνη. Η όλη σύγκρουση διεξήχθη στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου και υπήρξε σύγχρονη με την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 και τον Ιρανο-ιρακινό Πόλεμο. Ο Πόλεμος Ιράν-Ιράκ, ήταν ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράν και του Ιράκ, με διάρκεια από το Σεπτέμβρη του 1980 ως τον Αύγουστο του 1988

***

Η Ρωσία δεν δέχεται την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της πΓΔΜ.

Μετά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων και την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών η ρωσική πρεσβεία στο κοινωνικό δίκτυο ‘Twitter’ έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι δέχεται τη ‘Μακεδονία’, μόνο με το συνταγματικό της όνομα και ότι αυτή η στάση δεν θα αλλάξει, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Η Ρωσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό όνομά της εδώ και περισσότερα από 26 χρόνια και η θέση της δεν αλλάζει», γράφει στο Twitter η ρωσική πρεσβεία.

lajmpress.com, Twitter,

The Hellenic Information Team
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

ΠΩΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ..... ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΕΤΣΕΒΙΤ - ΜΑΚΑΡΙΟΣ

Ο Μάλλιος όμως , ο οποίος εθεωρείτο ηλεκτρονικός εγκέφαλος πνευματικά, γνώριζε για την συνάντηση Ετσεβίτ- Καραμανλή και όχι μόνον, στο σπίτι του Κόκα στο Παρίσι καθώς και για την συμφωνία τους για το Κυπριακό. Την συνάντηση αυτή την κατέγραψε και ο Βρετανικός τύπος.

Όταν μετά την μεταπολίτευση ο Καραμανλής δήλωσε δημόσια προς τον Ετσεβίτ «Καλά τον Αττίλα 1 είχατε δικαιολογία να τον πραγματοποιήσετε, αφού σας κάλεσε ως εγγυήτρια δύναμη ο Μακάριος. Αλλά τον Αττίλα 2 γιατί τον πραγματοποιήσατε;» Τότε πήρε την απάντηση από τον Ετσεβίτ μέσω της εφημερίδας Χουριέτ. « Αυτά τα συμφωνήσαμε οι δυο μας στο Παρίσι».

Στο ίδιο σπίτι του Κόκα έγινε μυστική συνάντηση Καραμανλή- Μακαρίου. Αυτή την είδηση την έμαθε ως δημοσιογράφος ο Νικόλαος Σαμψών από τον οδηγό του Μακαρίου και υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο στο διαδίκτυο.

Αθανάσιος Στριγάς

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!